300 kilo sprängmedel på veranda

Sörmlandspolisen har hittat närmare 300 kilo sprängmedel hemma hos en 52-årig Mariefredsbo. Polisen hittade det hela på mannens veranda och sprängkapslar låg förvarade ovanpå sprängmedlet. Dessutom låg flera bensindunkar under verandan.

Åklagaren ser det hela som allvarligt och enligt polisen hade det kunnat få mycket svåra konsekvenser om det hela exploderat. Ingen i huset hade överlevt och även de i grannbostaden hade kunnat råka mycket illa ut.

Polisen besökte den 52-årige mannen i Mariefred för en enklare trafikförseelse. På torsdagen åtalades mannen för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, skriver lokala medier.

-Det är sprängämnen som framför allt används av Vägverket när man bygger vägar. Det kunde gått illa, säger chefsåklagare Lars Lundin till TT.

Mannen nekar till brott och hävdar att hans bekanta måste ha lagt sprängämnena på verandan. Åklagaren misstänker dock att de är stulna men vet inte varifrån eftersom de inte har rapporterats saknade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".