Få känner till klottercentral

För ett par månader sedan startade Eskilstuna kommun en klottercentral. Dit ska alla kunna ringa för att anmäla att det finns klotter.

Tanken är att ju snabbare det anmäls, desto snabbare kan det tas bort. Men när Sveriges Radio Sörmland frågar folk på stan, så känner de inte till klottercentralen.

Klottercentralen i Eskilstuna har funnits i ett par månader nu. Dit kan man ringa eller mejla för att tala om att det finns klotter på ett visst ställe. Kommunen för sedan informationen vidare till den fastighetsägare det gäller, både privata och kommunala.

Tanken är att om fastighetsägaren snabbt får veta att det finns klotter, så kan klottret tas bort snabbare. Enligt Leif Bäckman, chef på gatuavdelningen i kommunen, så har folk börjat höra av sig till Klottercentralen.

Målet är att klottret ska vara borta inom 48 timmar, det är både kommunen och flera stora fastighetsägare överens om och med Klottercentralen hoppas man att det lättare ska kunna bli så.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".