Socialförvaltning går minus 13 miljoner

Socialförvaltningen i Flen står för hälften av de 27 miljoner som Flens kommun räknar med att gå i förlust de kommande tre åren.
En anledning till underskottet är att allt fler utnyttjar lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade, LSS, och socialnämndens ordförande i Flen Stefan Zunkou, tycker att staten borde ha bidragit med mer pengar till LSS LSS är en lag som ska hjälpa de som är funktionshindrade att leva ett så normalt liv som möjligt. Kommunerna är alltså enligt lag skyldiga att bistå med hjälp på olika sätt. En stor anledning till att kostnaderna för LSS har ökat så drastiskt den senaste tiden, beror enligt Sarri Nilsson som är kommunekonom i Flen, på att allt fler har blivit medvetna om att de har rätt att utnyttja lagen. Socialnämndens ordförande i Flen, Stefan Zunkou, tycker att det är bra att lagen finns och att fler och fler utnyttjar den, men han hoppas på att staten till slut ska finansiera det underskott i kommunens budget som lagen enligt honom har bidragit till.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".