Polismannen träffades av sju skott

Polismannen Fredrik Widén som sköts till döds i Nyköping träffades av minst sju skott, uppger polisen i Sörmland. I samband med ett ingripande i Nyköping den 20 juni öppnade en 55-årig man eld mot två poliser. 

En av poliserna, Fredrik Widén, avled efter att ha blivit träffad av minst sju skott. Fyra av skotten träffade honom framifrån och tre på baksidan av kroppen.

Det är inte fastställt om några av kulorna träffade polismannens skyddsväst men ingen av dem träffade den förstärkande skyddsplåten, uppger Sörmlandspolisen i ett pressmeddelande. Polisen kan inte heller uppge vilken sorts ammunition som den 55-årige mannen använde.

Vid skottdramat skadades även den andre polisen. Han träffades i ena överarmen och fick även en skada i huvudet.

Den polisen avlossade två eller tre skott med sitt vapen, men utan att träffa. Även en kvinna skadades vid dramat men hur hon skadades är inte klarlagt.

Åklagaren räknar med att väcka åtal i mitten av augusti.

Omkring 130 förhör har hållit med olika personer. Den tekniska bevisningen utreds av polisen och Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL.

Den misstänkte har valt att inte uttala sig i förhör efter att han förnekat brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".