"Landsbyggden gynnas av EU-pengar"

Tillväxten på landsbygden i Sörmland har ökat, med hjälp av EU-pengar. Det hävdar Jan Larsson, ordförande i Våg 21, ett projekt som pågått i sex år. Våg 21 är en del av EU:s strategi för att utveckla landsbygden och består av kommuner från bland annat Sörmland.

- Jag tycker nog mig kunna se att det gett en ekonomisk tillväxt ute på landsbygden, säger Jan Larsson som är ordförande i Våg 21.

Våg 21 är en del i EU:s mål att utveckla landsbygden i Europa. Tanken är att öka det lokala inflytandet. Det gör man genom att låta föreningar och organisationer i samarbete med företag och offentlig verksamhet får söka medel för att genomföra nya idéer genom våg 21. Det kan vara allt från att bygga en småbåtshamn till att rusta upp ett hus till ungdomsgård.

Under de sex första åren har över 100 projekt satts igång runt om på landsbygden i regionen och det har alltså blivit dags att utvärdera.

Hanna Johansson
hanna.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".