Flera tagna för grovt sjöfylleri i helgen

Många båtförare kör för fort. Det visar en extra kontroll av sjösäkerheten som kustbevakningen i Sömland gjort under helgen, tillsammans med Stockholms län. Kustbevakningen kollade bland annat om båtförarna var nyktra och körde enligt trafikreglerna.

– Trots att vädret stundtals varit regnigt och många fritidsbåtsägare valt att stanna vid hemmabryggan har sex personer rapporterats för grovt sjöfylleri, 41 för fartöverträdelse, två för bristande lanterneföring och en för avsaknad av behörighet, säger Robert Primus tillförordnad stabchef på kustbevakningen region ost.

Siffrorna gäller framför allt Stockholms län. I Sörmland togs en person för fylla och 2 för fartöverträdelser av kustbevakningen.

Därutöver har kustbevakningsenheter medverkat vid sju sjöräddningar, varav två i Sörmland, och ett oljeutsläpp under helgen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".