Flen byter slogan från 40-talet

Många kommuner satsar på att ha en slogan för att locka turister till kommunen. I Flen satsar man nu på att locka fler turister med att ändra sin gamla slogan från 40-talet.

Flens gamla slogan från 40-talet som heter ”Violen från Flen”. Men för att locka både turister och nya invånare har kommunen valt att förnya sitt koncept och blir nu en del av de sörmländska pärlorna tillsammans med Vingåker, Katrineholm och Gnesta kommuner.

Katrineholm är den sköna lustgården, Vingåker menar att en promille kan inte ha fel och Trosa är världens ände. Ja, ungefär hälften av kommunerna i Sörmland tillsammans med hälften av Sveriges kommuner försöker locka turister med sina slogan.

Flen har tillsammans med Katrineholm, Vingåker och Gnesta, satsat på en treårig kampanj där kommunerna kallar sig de sörmländska pärlorna som ska locka såväl turister som fasta invånare till kommunerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".