Kärv ekonomi i Strängnäs 2003

Det blir kärvt ekonomiskt i Strängnäs nästa år. Enligt den politiska majoritetens förslag till budget 2003 får visserligen nämnder som ansvarar för skola, barnomsorg och sociala frågor 28 miljoner kronor mer att röra sig med. Men det finns inget utrymme för satsningar och kvalitetshöjningar eftersom kostnaderna samtidigt ökar.
- Pengarna går oavkortat till den ordinarie driften, säger kristdemokraternas gruppledare Helen Reindorff. Flera nämnder hade begärt mer pengar än vad de får. Den politiska majoriteten lägger en budget på minus 17 miljoner och överväger en skattehöjning först 2004. Dessutom höjs avgifterna för vatten och avlopp och el nästa år. Kommunen beräknar ett intäktsbortfall på nio miljoner kronor grund av maxtaxan och förväntar sig, precis om andra kommuner gör, att staten kompenserar kommunen för det man förorar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".