SB Broadband vädjar till kommuner

Läget för bredbandsnätet Sörmlandsnätet har förvärrats. Det skriver SB Broadband i ett brev till länets kommuner. 80 procent av företagets bredbandsnät ligger nere på grund av obetalda fakturor

SB Broadband hoppas att breven som de har skickat till kommunerna ska leda till att kommunerna ändrar sitt beslut om att inte hjälpa till med att hitta en lösning för att bevara sörmlandsnätet. Göran Benedicks, kommunstyrelseledamot i Gnesta kommun, har skickat ett mejl till kommunpolitiker i länet. Där vädjar han till de stora kommunerna att ta tag i frågan och inte släppa taget om Sörmlandsnätet. Hans Ekström som sitter i regionförbundets styrelse säger till Radio Sörmland att det ännu inte går att säga vad kommunerna i Sörmland kommer att göra.

Lotta Hagström menar att bredband är ett typ av infranät, ungefär som vägar och järnvägar, och att det därför borde ligga i kommunernas intresse att tillsammans med SB Broadband komma fram till en lösning för Sörmlandsnätets bevarande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".