Många vill arbeta med flyktingbarn

Många vill arbeta med ensamkommande flyktingbarn. Sedan första juli har Eskilstuna kommun avtal med Migrationsverket om att ta emot ensamkommande flyktingbarn. Över 200 ansökningar har kommit in till Eskilstuna kommun när det gäller tjänsterna för att arbeta på gruppboendet för flyktingbarnen, som ska komma i höst.

Mikael Nyman är enhetschef vid gruppboendet och han söker en viss typ av människor när han anställer.

– Det är personer i mogen ålder och har erfarenhet från liknande arbete, säger Mikael Nyman, enhetscef för gruppboendet för ensamkommande flyktingbarn i Eskilstuna som startar i november.

När personalen har anställts kommer gruppboendet att göras i ordning så att barnen kan tas emot i höst och målet är att komma igång med verksamheten i november. Det är tolv barn mellan femton och arton år som kommer till Eskilstuna från olika flyktingförläggningar. Barnen ska gå i skolan, ha fritidsaktiviteter och goda män som tar tillvara deras rättigheter.

Mikael Nyman tror att barnen kommer få det bättre nu när kommunerna tar över ansvaret. Gruppboendet kommer att likna ett hem säger han.

– Det som känns angeläget är att de här barnen känner att de bor i en hemlik miljö, säger Mikael Nyman.

Jenny Lindström
jenny.lindström@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".