Man allvarigt skadad efter hjortkrock

När en grupp motionärer från en cykelklubb i Katrineholm var ute på tur mellan Båsenberga och Skenäs hoppade en hjort plötsligt upp på vägen, och krockade med en av cyklisterna. En man i 70-års åldern slog i backen och fördes med allvarliga skador till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Han förlorade också medvetandet en stund men vaknade upp igen innan ambulansen kom. Hans tillstånd är allvarligt men stabilt.

– Hjorten fick förmodligen panik av den första cyklisten och försökte att hoppa över cyklarna. Djuret träffade killen som låg sexa rakt i sidan, berättar Palm som låg strax bakom och körde över mannens cykel. Men själv lyckades han att balansera vidare.

– Jag hade hjorten en meter framför mig i luften. Men killen som fick smällen hade inte en chans. Han skrek men jag tror knappast att hann han uppfatta vad som hände. Allt gick så fort, berättar Torgny Palm.

Mannen fick skador på knän och i pannan. Han förlorade medvetandet men vaknade innan ambulansen kom.

– Det är en riktig idrottskille. Visserligen är han på väg mot 70-årsåldern men åker Vasaloppet och har väl gjort närmare 20 Vätternrundor, säger Palm som hoppas att hans motionskamrat ska återhämta sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista