Lyckad jobbsatsning för unga

Många av de 140 ungdomar i Nyköping som har varit med i projektet Kick starter kan nu försörja sig själva. Tre av fyra har idag egen försörjning. Projektet, som leds av föreningen Communicare, har som mål just att hitta vägar till arbete och utbildning för unga.
– Vi är glada över resultatet, att så många har hittat jobb. Och så har många vuxit som personer, och mår bättre än tidigare. Och det är ju minst lika viktigt, säger Anna Grönlund, som jobbar på Communicare i Nyköping.

Communicare är en ideell förening och i projektet Kickstarter arbetar man med att hjälpa ungdomar i åldrarna 18-25 år att hitta något att göra. Det kan handla om att hitta jobb eller utbildning eller att våga gå vidare med någon egen idé som man har. Gemensamt för alla ungdomar som är med i projektet är att de har försörjningsstöd och har varit arbetslösa under en längre tid.

Hanna Johansson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista