Nytt jobbprojekt för unga planeras

Efter årsskiftet kan det bli möjligt för ungdomar i flera av länets kommuner att söka till så kallat Job college. Det är föreningen Communicare som som vill genomföra projektet. För att kunna göra det vill föreningen att Eskilstuna, Katrineholm, Nyköping, Vingåker och Oxelösunds kommuner är med och finansierar. Communicare väntar fortfarande på svar från kommunerna. Men Torbjörn Olsson, som är ordförande i utbildningsnämnden i Nyköping, är positiv till Job college.
– Jag tror att vi tjänar på att vara med i projektet, säger Torbjörn Olsson.

Tanken med projektet är att arbetslösa ungdomar ska kunna söka anställning på Job college och där arbeta med att komma fram till vad de skulle vilja göra i framtiden. Det kan vara jobb, utbildning eller starta eget.

Job college är en del i ett EU-projekt som till stor del skulle finansieras av EU. Därför hoppas Communicare att de ska kunna starta inte bara i Nyköping utan också i Eskilstuna, Katrineholm, Vingåker och Oxelösund.

Hanna Johansson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista