Tvist om parkeringar i Eskilstuna

På måndag försvinner ännu en parkering från Eskilstuna centrum. Bara under senaste året har kommunen tagit bort fyra parkeringar, vilket betyder omkring 275 parkeringsplatser. På stadsbyggnadsförvaltningen hävdar man ändå att det finns gott om parkeringsplatser både på markparkeringarna och i parkeringshusen.

Enligt parkeringsmätningar som kommunen har gjort visar det sig att de parkeringar som finns i dag inte utnyttjas till 100 procent. En del av de parkeringsplatser som tas bort kommer att återupprättas i form av ett parkeringshus, i annat fall ersätts dom av bostäder. Att det byggs fler bostäder mitt i centrum istället för att ha kvar markparkeringar är en del av miljötänkandet.

Benny Karlsson, ordföranden i stadsbyggnadsnämnden, säger att han inte vill att staden ska vara till för bilister i första hand. Han tycker att staden ska byggas för människor i stället.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista