Seger för Larsson i rallycross-SM

Regerande mästaren Lasse Larsson tog på torsdagskvällen sin tredje seger i årets rallycross-SM när mästerskapet tävlade i Strängnäs. Skoda-föraren dominerade tävlingsdagen från start till mål inför 8400 åskådare.
– En klockren dag igen, säger en nöjd Lasse Larsson efter segern.

Lasse Larsson och Skoda-teamet Toveks Racing fortsatte sin starka säsong när rallycross-SM körde kvällstävling i Strängnäs på torsdagen. Larsson var snabbast redan i tidsträningen innan han segrade i sina två kvalheat och säkrade A-finalplatsen. I A-finalen segrade Larsson inför 8400 åskådare före Stig-Olov Walfridson och Andréas Eriksson. Därmed drygade Skoda-föraren ut sin ledning i SM-serien.

– Det har varit en klockren dag igen med bra flyt. Jag fick till alla mina starter och det gick snabbt i alla heat jag körde. Bilen gick väldigt bra, den här Skoda Fabian är den bästa rallycrossbilen jag kört, konstaterade Lasse Larsson.

En tävling, finalen i Götene 8 september, återstår i årets rallycross-SM. Lasse Larsson toppar tabellen på 83 poäng, 11 före Andréas Eriksson som är den ende utmanaren om titeln. Det är ett bra försprång Skoda-föraren har inför avgörandet, fast Larsson är försiktig med att prata om sina guldchanser.

– Tre SM-guld på raken skulle vara fantastiskt, men det går inte att ta ut något i förskott. Rallycross är den roligaste sporten att utöva när det går bra och den värsta om det går dåligt. Just nu är vi inne i ett bra flyt så det är bara att hoppas att det håller hela säsongen ut i både SM och EM.

Nästa helg är det dags för EM igen och då i Maasmechelen i Belgien. Ett sammandrag från tävlingen i Strängnäs visas tisdag 7 augusti på Kanal 9.

Resultat rallycross-SM Strängnäs 2 augusti 2007:

A-final

1) Lars Larsson, Skoda Fabia

2) Stig-Olov Walfridson, Renault Clio

3) Andréas Eriksson, Ford Fiesta

4) Michael Jernberg, Ford Focus

5) Marko Jokinen, Peugeot 206

6) Ingvar Gunnarsson, Skoda Fabia

Mästerskapsställning:

1) Lars Larsson, 83 poäng

2) Andréas Eriksson, 74

3) Thomas Rådström, 53

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista