Flera framgångar i friidrotts SM

Friidrotts SM på Ekängen i Eskilstuna fortsatte under lördagen och det var flera intressanta idrottare med och tävlade från Sörmland. Frida Brolin var med i höjd finalen och hamnade på tillslut på en 6: e plats. Tävlingen bjöd annars på en fin duell mellan Carolina Klüft och Emma Green.

En annan som tagit sig till final i sin gren var Fredrik Eriksson från Ärla IF som tävlar i 400 meter häck. Han var nöjd med att ta sig till final men i själva tävlingen satsade han lite för mycket och fick problem med häckarna.

Maria Gustavsson från Råby-Rekarne vann sitt kvalheat på 200 meter och sak närmast idag springa semifinal.

Det var också släggkval under lördagen och Cecilia Nilsson hade inga problem med att ta sig vidare till finalen. Hon kastade så bra i första kastet att hon med det kvalade till finalen. Mikaela Johansson från Ärla IF och Sandra Bergman från Råby-Rekarne var två tjejer som kvalade in till längdfinalen som också den hålls under söndagen.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista