Rekordmånga grova utvisningar

Under vårsäsongen var det rekordmånga grova utvisningar inom den sörmländska fotbollen. Ledarna stod för 20 procent av dem. Det framgår av en halvårsrapport från Sörmlands fotbollsförbund.

Målet var att minska antalet grova utvisningar och ett stort arbete lades ner på det i klubbarna. Hällbybrunns IF utmärker sig och drog på sig sju utvisningar varav ledare stod för tre av dem.

– Det är klart jag blir besviken, eftersom jag vet att många klubbar jobbat aktivt med det här, säger Sörmlands fotbollsförbunds ordförande Lars Wessman.

Styrelsen för fotbollsförbundet kommer under hösten bland annat vara ute och titta på matcherna för att se hur ”nollvisionen” om rent spel fungerar. Målet är att minska antalet grova utvisningar och få ett renare spel.

– I grunden handlar det här om en ledarfråga och att klubbarna visar att man inte tolererar sådant här, säger Lars Wessman.

Urban Hedqvist
urban.hedqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".