Allt fler flyttar utomlands

Under det första halvåret 2007 flyttade 609 sörmlänningar utomlands. Och det var mer än 100 år sedan så många svenskar valde att flytta utomlands som nu. Populärast är det att flytta till Norge, USA och England.

En som precis är på väg att flytta är Mia Dywling från Eskilstuna. Hon ska flytta med sin man till Thailand.

Om bara ett par månader åker Mia Dywling ner till en liten by i Thailand. Och hon ska inte på någon tvåveckorscharter utan hon ska åka dit för att stanna. Mias man har redan bott ett par år i Thailand och nu när hon kommer ner ska de starta upp en resebyrå tillsammans. Det har varit flera år av planering och drömmande innan den stora flytten. Just nu håller Mia på att sälja huset i Eskilstuna.  

– Vi har undan för undan sålt våra saker på loppis och undvikit att köpa nya för att spara pengar, berättar Mia Dywling och levererar också ett par tips till dem som funderar på att flytta, men inte riktigt vågar ta steget.

– Ta ledigt en längre tid och hyr ett hus eller en lägenhet och känn efter. Ta samtidigt reda lite på möjligheterna till försörjning, tipsar hon.

Nina Mittjas
nina.mittjas@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".