Klart för nytt polishus i Eskilstuna

Nu är det klart att ett nytt polishus ska byggas i anslutning till Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Huset ska bli upp emot 20 000 kvadratmeter stort och inrymma ett 60-tal fler poliser än dagens polishus.

Men det blir ett renodlat polishus och ska inte inrymma några andra rättsinstanser, som t ex tingsrätten, säger Benny Karlsson, stadsbyggnadsnämndens ordförande i Eskilstuna. Tidigare fanns planer på gemensamma lokaler för polisen, åklagarmyndigheten och tingsrätten, men det ser nu ut att inte bli av.

Planarbetet för det nya polishuset är inlett och enligt Benny Karlsson ska huset stå inflyttningsklart 2011.

Polisen anser sig behöva ett nytt modernt och mer ändamålsenligt polishus eftersom det nuvarande anses för gammalt och slitet. Tidigare har röster från åklagarhåll höjts för att en samordning av lokalerna, tillsammans med ett nytt häkte, skulle effektivisera utredningar och öka säkerheten vid häktningsförhandlingar. Planer för ett rättscentrum har funnits.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".