Räder mot olovlig alkoholförsäljning

I veckan så har Eskilstunapolisen med hjälp av underättelsetjänsten genomfört räder mot folk som säljer sprit till ungdomar i stan. Enligt Dennis Norberg, yttre spanare på polisen i Eskilstuna, är den olagliga spritförsäljningen ett stort och växande problem.

– Vi tycker att det här är utomordentligt allvarligt. Alkoholpåverkade ungdomar riskerar att utsättas för brott, säger Dennis Norberg, yttre spanare på polisen i Eskilstuna.

Redan i våras så gjorde polisen en kraftsamling för att ta tag i problemet, och startade tillsammans med Alkoholkommittén och kommunen en kampanj mot den olaglig alkoholhandel i Eskilstuna. Affischer sattes upp och de som sett någon sälja sprit till unga uppmanades kontakta polisen. Och tips, det har det kommit in, bekräftar Dennis Norberg.

– Vi har fått rapporter om att sprit i ökad utsträckning finns tillgängligt för unga i Eskilstuna. Ser man till mängden tips är det ett stort problem, säger Dennis Norberg.

I onsdags så slog polisens, efter spaningar, till mot en butik i Fröslunda i Eskilstuna där en expedit ska ha sålt starköl till ungdomar. Redan nästa dag så var det dags för ett nytt tillslag, då greps en man i Årby som enligt polisen sålde sprit, öl och cigaretter till bland annat en 15-åring från sin parkerade bil. Nu kan det bli aktuellt med fler tillslag, men Eskilstunapolisen vill inte avslöja mer kring detta.

Klara Johansson
klara.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".