Sjöhus stör inte miljön

Att bygga hus ute i vattnet i Sjöviken i centrala Strängnäs kommer inte att betyda så mycket för miljön i Visholmsviken.
Det anser Länsstyrelsen som har fattat ett beslut om att husbygget som är en del av Riksbyggens satsning på ett 70-tal bostäder i Sjövikenområdet, inte kommer att ha en betydande miljöpåverkan. Det säger Agneta Claesson på Länsstyrelsen. Det är miljödomstolen som ska fatta beslut om husbygget i vattnet. Beslutet betyder att det inte behövs ett utökat samråd där föreningar och andra får säga sitt innan ansökan om bostadsbyggandet i vattnet skickas till Miljödomstolen. - Det blir en förändring av miljön, eftersom man kommer att avlägsna växt och djurarter när man bygger husen i vattnet, men det kommer att återtas av nytt växt och djurliv. Det finns inga känsliga arter i Visholmsviken, säger Agneta Claesson på Länsstyrelsen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista