Mp vill stoppa vårdförändring

Miljöpartiet i Katrineholm kommun vill stoppa det förslag som diskuteras i landstinget om förändring av vården. Den borgerliga majoritetens förslag, som vi berättade om förra veckan, går bland annat ut på att flytta intensivvårdsavdelningen och delar av akuten från Kullbergska sjukhuset i Katrineholm till Mälarsjukhuset i Eskilstuna.

Miljöpartiet i Katrineholm har kommit med ett eget förslag om hur vården i Sörmland ska skötas. De föreslår att kommunstyrelsen ska få i uppdrag att inleda samtal med landstinget om en gemensam nämnd för Kullbergska sjukhuset och sjukvården i västra Sörmland, alternativt att man bildar ett offentligt bolag.

Tanken med en gemensam organisation mellan kommun och landsting är att värna om Kullbergska sjukhuset och stärka medborgarnas inflytande och att tillsammans hitta lösningar där så många som möjligt är överens.

Gunvor G Eriksson, miljöpartist, säger att det viktiga är att vården fungerar.

Göran Dahlström, kommunalråd i Katrineholm, säger att det allra viktigaste är att förslaget från majoriteten i landstinget inte genomförs eftersom det hotar Kullbergska sjukhuset.

Nina Mittjas
nina.mittjas@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".