Efterlyser bred uppgörelse om vården

Socialdemokraternas Åsa Kullgren i landstinget vill ha en bred politisk uppgörelse om vården i Sörmland. Det framkom i måndagens debatt om majoritetens förslag till förändringar i P4 Sörmland. Men kristdemokraterna säger nej.

Förra veckan föreslog majoriteten i hälso- och sjukvårdsnämnden bland annat att flytta intensivvårds-avdelningen och delar av akuten från Kullbergska sjukhuset i Katrienholm till Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Socialdemokraten Åsa Kullgren, vice ordförande i nämnden sträcker nu ut handen till majoriteten och vill att förslaget skrotas och att alla partier gör upp i en bred politisk uppgörelse om vården. 

– Förslaget är förhastat och utvecklar inte Kullbergska, det saknas en konsekvensbeskrivning, vad det betyder för Mälarsjukhuset och patienterna. Jag vill se över hela hälso- och sjukvården, säger socialdemokraternas Åsa Kullgren, vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Men ordföranden, kristdemokrateten Marie-Louise Forslund-Mustaniemi är inte beredd att säga ja till det.

– Vi kan fortsätta och resonera. Det kommer att finnas många möjligheter att resonera om de här förslagen, säger Marie-Louise Forslund-Mustaniemi.

Åsa Stöckel
asa.stockel@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".