44 åkte åkte fast i trafikrazzia

I natt avslutade sörmlandspolisen sin utökade trafikkontroll som inleddes igår. Sammanlagt ett 30-tal poliser och bilinspektörer kontrollerade trafiken på vägarna i Eskilstuna.
Bland annat avslöjades två rattfyllerister i de sammanlagt 450 nykterhetskontroller som gjordes. Två bilister fick körförbud till exempel hade en bilist inte någon registreringsskylt. 44 bilister körde för fort. - Det var lite väl många som åkte för fort i tätorten, säger trafikpolisen Ruben Börjesson. Polisen kontrollerade infartsvägar till Eskilstuna och man avslöjade också fyra fall av brott mot kör- och vilotidsförordningen inom den yrkesmässiga trafiken. - Jag pratade med den ''tunga gruppen'' igår kväll och de sa att ovanligt många lastbilar var i dåligt skick. Varför berättade polisen för allmänheten om att en trafikrazzia skulle genomföras? - Vill man ha bort brottsligheten eller ha bort brottslingarna? Vi vill ha bort brottsligheten. De som inte åkte rattfulla igår gjorde det säkert på grund av att de kände till att vi skulle genomföra trafikkontrollen. Ibland berättar vi ibland inte, säger Ruben Börjesson. Trafikrazzian igår är den största som genomförts i Sörmland eftersom alla trafikpoliser deltog, men det har å andra sidan aldrig varit så få trafikpoliser som det är nu, så nog har vi haft trafikontroller av den här kalibern förrut också, säger Börjesson. Polisen har planer på att genomföra liknande trafikkontroller på andra orter i länet under hösten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista