Föräldrar oroliga för nedläggning av Växthuset

Föräldrar som har sina barn på Växthuset i Eskilstuna protesterar mot skolledningens beslut att stänga verksamheten.
Tunaforsskolan har genom Växthuset, möjlighet att erbjuda elever, som har problem att fungera i en vanlig klass, särskilt stöd i en liten grupp under längre eller kortare tid. Men på grund av nedläggningen måste barnen nu gå i en vanlig klass.

-Det känns oerhört tråkigt, säger Annika Haglund som har barn på Växthuset. Alla barn har rätt till likvärdig skolgång och det ska efter barnens behov och inte efter vad man har råd med, fortsätter hon.

För tre år sen beslutade skolledningen att Tunaforsskolan skulle läggas ner och att all verksamhet inklusive Växthuset skulle flyttas till Odlarskolan och Skogsängsskolan. 

Men i våras kom nya besked, på grund av lokalbrist ska Växthuset istället läggas ner. Vilket betyder att barnen kommer att placeras i vanliga klasser, vilket föräldrarna är upprörda över, eftersom de menar att deras barn inte är redo att gå i en vanlig klass än.

I våras kom beskedet att på grund av lokalbrist ska Växthuset läggas ner. Barnen skulle placeras i vanliga skolklasser i den mån de klarar det och i vissa fall gå iväg med speciallärare och få den hjälp de behöver. Det här betyder att barnen inte kommer att få det lugn och ro som de hade tidigare på Växthuset, menar föräldrarna.

Skolans rektor, Jan-Erik Nyström säger att han förstår föräldrarnas oro och menar att man ska försöka göra allt för att det ska bli så bra som möjligt för barnen.

Caroline Karlsson
caroline.karlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista