Guif vann elitseriens första match

Bottentippade Guif vann handbollspremiären mot Lugi med 20-19. Bortalaget Lugi, som förra året slutade på den övre halvan, gjorde första målet och hade efter tolv minuter skaffat sig en fyramålsledning. Men Guif hämtade in 3-7 till 8-8 och sedan följdes lagen åt till halvtidsresultatet 10-10.

I andra drog Guif ifrån till 17-13 och höll fyramålsledningen fram till att det var fem minuter kvar av matchen. Med knappa två minuter kvar var Lugi bara ett mål bakom (19-18), men då satte hemmalagets Robin Andersson matchvinnande 20:e målet. Kim Ekdahl du Rietz fick sista Lugi-skottet med fyra sekunder, men bollen tog i stolpen.

Lugi värvade spelare in i det sista. Före premiären presenterades Fritjof Jönsson, ett komplement på sex meter, som lån från IFK Ystad. Han fick gå mållös från matchen. Bäste målgörare i respektive lag blev i stället Sasa Todosijevic med sex fullträffar för Guif och Ekdahl du Rietz, Jesper Partoft och Charlie Torstensson som gjorde tre mål vardera för Lugi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista