Sahlin uppmanar till debatt med (sd)

Det är de etablerade partierna som har ett stort ansvar för om Sverigedemokraterna ska växa sig mer starka i framtiden. Det menar socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin som besökte Eskilstuna under onsdagen.

Radio Sörmland har under veckan rapporterat om det främlingsfientliga partiet Sverigedemokraternas framfart i fullmäktigeförsamlingarna i Eskilstuna, Flen och Strängnäs och invandrares oro för partiet.

– Om främlingsfientliga krafter som Sverigedemokraterna växer är det inte bara grupper med invandrarbakgrund som har anledning att känna oro, utan även vi andra, säger Mona  Sahlin.

Under onsdagen besökte Mona Sahlin Eskilstuna. Det var då premiär för den Sverigeturné som hon kommer göra i höst. Vad gäller att försöka motverka främlingsfientliga krafter Sverigedemokraterna så menar Mona Sahlin att ända sättet är att inga kommuner inför något som helst samarbete med dem och att de ska våga ta en debatt med dem.

– Det är inte invandrarna som hotar välfärden utan det är arbetslösheten och orättvisor, och det är det man ska jobba mot, säger Mona Sahlin.

Caroline Karlsson
caroline.karlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista