Campus Strängnäs klart för invigning

Från regemente till en helt ny stadsdel med bostäder och gymnasiecampus. Från P10 till Eldsund. Nu är det dags för invigning av första etappen av Strängnäs nya stadsdel.

År 2004 tog regeringen beslutet att lägga ner regemente P10 i Strängnäs o 2005 blev ord till handling. Tankarna vad kommunen skulle göra med det 800.000 kvm stora området som motsvarar ungefär 160 fotbollsplaner, var många men till slut bestämde kommunen tillsammans med det statliga fastighetsbolaget Vasallen att området skulle innehålla bland annat campus, kontorslokaler, hotell, o ungefär 2000 bostäder.

Visionen är att d ska finnas många typer av boenden, som flerfamiljsbostäder, radhus o villor. Nu är första etappen av Campus Strängnäs så gott som färdig med några få undantag.

Campus är ett studieområde där bland annat Tomas gymnasiet och Hotell- och restaurangskola kommer att finnas. Stadsdelen är ett stort projekt som kommer att hålla på en bra tid framåt, men nu är första etappen färdig att invigas.

Christer Östlund, näringslivschef i Strängnäs är mycket nöjd och menar att den nya stadsdelen kommer att betyda mycket för kommunens framtida utveckling.

Caroline Karlsson
caroline.karlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista