Mälardalsrådskrav: Mer pengar till vägar

Mälardalen har en tredjedel av landets invånare men får bara en tiondel av landets anslag för infrastruktur. I veckan hade Handelskammaren samlat ett antal politiker och företagare i Enköping för att diskutera infrastrukturen i Mälardalsregionen.

Alla deltagare var eniga om att man måste satsa mer för att stärka tillväxten i regionen. En av deltagarna på infrastrukturdagen var Leif Zetterberg, statssekreterare på näringsdepartementet och han betonade vikten av en väl fungerande infrastruktur.

Leif Zetterberg vill att en utbyggnad av infrastrukturen i Mälardalen ska bekostas genom en privat och offentlig samverkan.

Men det tycker inte Mälardalsrådets generaldirektör, Johan Danielson, är tillräckligt. Han vill att regeringen ska skjuta till mer pengar eftersom situationen är så akut.

– Regeringen måste förstå allvaret i det här. För om trängseln på vägar och järnväg fortsätter att öka så kommer Mälardalens internationella konkurrenskraft att minska och det hotar hela landets utveckling, säger Johan Danielson.

Nina Mittjas
nina.mittjas@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista