Bidrag ska få igång kvinnors företagande

Nu ska länsstyrelsen satsa på kvinnor som har, eller vill starta, företag. Mellan 2007 och 2009 ska länsstyrelsen i Sörmland dela ut sex miljoner kronor för att utveckla just kvinnors företagande. Idag är drygt 20 procent av Sörmlands företagare kvinnor. Syftet är att fler kvinnor ska starta företag och att de företag som drivs av kvinnor ska växa och utvecklas. Därmed ökar tillväxten i länet.

Satsningen är en del av regeringens treåriga program Främja kvinnors företagande. Programmet ”Främja kvinnors företagande” ska underlätta kvinnors företagande och bidra till ökad sysselsättning och hållbar ekonomisk tillväxt genom att fler kvinnor startar företag och genom att företag som drivs av kvinnor utvecklas och växer.

Företag och organisationer kan söka bidrag för projekt som erbjuder rådgivning, utbildning eller verktyg för kvinnor som vill starta eller utveckla företag. Projekten ska rikta sig till grupper av kvinnor.

– Tanken är att kvinnor tillsammans med andra ska får ökade kunskaper genom bland annat coachning, mentorskap och nätverk, säger Jennie Granat Thorslund.

Johanna Iggsten
johanna.iggsten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista