Första spadtagen för nytt kårhus tagna

I måndags togs första spadtaget för nytt kårhus i Eskilstuna. Vid höstterminens start nästa år är tanken att det ska vara klart och studenterna få en ny mötesplats med restaurang, pub, kåradministration och studieplatser.

Det hela beräknas kosta upp mot 21 miljoner kronor och i nuläget fattas en miljon. Pengarna har samlats in genom bidrag från olika sponsorer.

Det är bland annat avståndet till campus och det faktum att man idag hyr lokalerna, som gjorde att kampanjen för ett nytt kårhus drogs igång hösten 2005.

Högskolans rektor, Ingegerd Palmér, och kommunstyrelsens ordförande Hans Ekström markerade den officiella byggstarten genom att gemesamt mura ihop två tegelstenar.

– Jag är glad för den uppslutning vi har fått för kårhuset, sade rektor Ingegerd Palmér i sitt tal, med tanke på de många företag och kommunen som sponsrat kårhuset.

Rektor talade också om hur viktigt det är för studenterna att ha en mötesplats och att de nu får en sammanhållen miljö i Eskilstuna.

Efter Ingegerd talade kommunstyrelsen i Eskilstunas ordförande, Hans Ekström. Han framhöll att kåren nu kommer in i ett av få återstående Fristadskvarter med ett autentiskt Eskilstunahus.

Det nya kårhuset inryms delvis i en gammal fabrikslokal av tegel. Planen är att kårhuset ska invigas i samband med teminsstarten hösten 2008.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista