Miljöpartist stödjer Greenpeaceaktivister

Den Sörmländska riksdagsledamoten och miljöpartisten Gunvor G Ericson, besöker nu under morgonen Greenpeace aktion vid Studsvik. Miljöpartiet motsätter sig nämligen, precis som Greenpeace, den transport av utbränt kärnbränsle som planeras till Sellafield i England från Studsvik.

Miljöpartisten säger att hon tycker att det är helt oacceptabelt att Sverige dumpar sitt kärnavfall i ett annat land.

– Vi har lovat att ta hand om vårt eget avfall, men det verkar nu inte gälla längre, säger riksdagsledamoten, som hoppas att regeringen ska ändra sig och stoppa transporten.

– Flera organisationer är på plats för att protestera mot transporten, och jag vill följa arbetet på plats för att visa sympati med de som protesterar mot transporten av oerhört farligt avfall genom den känsliga sörmländska skärgården. Det är också viktigt ur demokratisynpunkt att se till att det finns möjlighet att protestera på ett fredligt sätt säger Gunvor G Ericson.

Klara Johansson
klara.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista