Sävö säljs vidare

Mindre än fyra månader efter den hårt kritiserade utförsäljningen av Tallhöjden på Sävö utanför Nyköping så säljs den attraktiva skärgårdsfastigheten vidare. Men försäljningen går till ett annat företag i samma fastighetskoncern, som leds av de lokala affärsmännen Hans Manhem och Göran Parmenstam.

Och enligt Göran Parmenstam så är försäljningen bara en administrativ åtgärd som inte påverkar företagets åtaganden.

Det är bara lite mer än tre månader sedan upprörda röster från den politiska oppositionen i Nyköping kritiserade kommunens utförsäljning av Tallhöjden på Sävö, och när den moderatledda majoriteten beslutade att inte sälja till högstbjudande utan valde att sälja till nyköpingsföretaget Kusttornet trots att bolagets bud låg en halv miljon kronor under högsta bud, så tilltog kritiken i styrka.

Nu säljer alltså ledningen för Kusttornet Tallhöjden med Sävökrog vidare till ett annat bolag i koncernen, Alusafe. Alusafe/Kusttornet består av totalt fem aktiebolag bland dem ett investmentbolag och ett förvaltningsbolag.

Enligt delägaren Göran Parmenstam så pågår just nu en omfattande renovering av hus och bryggor och försäljningen påverkar enligt honom inte åtagandena mot kommunen att öppna krogen och hålla bryggor och annan mark öppen för allmänheten.

– Vi kommer att infria alla förväntningar och ambitionen är att öppna krogen i maj/juni nästa år, säger Göran Parmenstam.

Per Thyrén
per.thyren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".