Brister vid försäljning av fyrverkerier

Flera fyverkeriförsäljare i Eskilstuna följer inte alla regler och föreskrifter som finns. Det visade en inspektion som genomfördes av Räddningstjänsten och polisen under måndagen.
- Jag har checkat av det här med en lista som man följer och det finns lite brister, säger brandinspektör Krister Dahl. Det finns ett antal regler som man måste följa om man vill sälja fyverkeripjäser. Först och främst behövs ett tillstånd. En person ska utses som föreståndare för fyverkeriförsäljningen och all personal som arbetar med fyrverkerier skall vara minst 18 år och ha så goda kunskaper att de kan ge kunderna råd om hur fyverkerierna ska hanteras. Skyltar Sedan ska det också finnas skyltar som bland annat talar om att det finns explosiva varor i lokalen och att det är rökförbud. Det är framförallt när det gäller rökförbudet som många försäljare inte följer gällande regler. Ungefär ett tiotal försäljare som har tillstånd besöktes på måndagen av Räddningstjänsten och polisen och några av dem saknade ordentliga skyltar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista