Vapen i Sörmland förvaras säkert

Vapen som finns i de svenska hemmen förvarars under förhållandevis säkra former, så också i Sörmland. Det visar de första kontroller som gjorts i landet efter det att skärpta krav på vapenförvaring infördes i somras.
Sedan den första juli ska vapen som finns i hemmen förvaras i godkända vapenskåp. Hos drygt 40 sörmlänningar som polisen i länet har hunnit kontrollera under hösten har det mesta varit i ordning. - De som är vapeninnehavare har skött sig väldigt väl, bara en anmärkning, säger kriminalinspektör Anders Ersson. Inspektionerna har skett genom ett slumpvis urval bland registrerade vapeninnehavare. De har i förväg fått ett brev om att de ska få besök. - Jag hade inte förväntat mig att hitta vapen i garderober utan hade räknat att de fanns i vapenskåpen. Det är viktigt att de som har vapenlicenser låser in sina vapen så att de inte blir stöldbegärliga.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".