Polismördare allvarligt psykiskt störd

Mannen som misstänks för polismordet i Nyköping i somras har en allvarlig psykisk störning, visar det rättspsykiatriska utlåtandet.

Vid rättegången mot den 55-årige mannen beslutade tingsrätten att mannen skulle genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Det rättspsykiatriska utlåtandet är nu klart och visar att mannen begick brotten under påverkan av en allvarlig psykisk störning och att han fortfarande lider av störningen, skriver Svenska Dagbladets nätupplaga.

Enligt utlåtandet finns det en ”risk för återfall i brottslighet av allvarligt slag”. Mannen bedöms vara i behov av psykiatrisk vård förenat med frihetsberövande.

Det var den 20 juni i år som 55-åringen sköt ihjäl den 32-årige polismannen Fredrik Widén i samband med att mannen skulle omhändertas enligt lagen om psykisk tvångsvård. Vid omhändertagandet skottskadades även en annan polis.

55-åringen har hävdat att han handlade i nödvärn och inte haft någon avsikt att döda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista