Långt kvar till jämställdhet i arbetslivet

Det finns mycket kvar att göra för jämställdheten och mångfalden i länet, det är en av slutsatserna av projektet Genväg Sörmland, som avslutades under måndagen. Ett 100-tal företag och även myndigheter har varit med i projektet.

– Jag tycker att det lett till att både kommuner och myndigheter fått insikt i hur de själva ska kunna göra för att bemöta sina medborgare på ett bättre sätt. Företag har även fått verktyg för att de ska få både män och kvinnor att söka jobben, säger Eva Helén på länsstyrelsen som har hållit i projektet.

Under måndagen samlades ett par hundra personer på Mälardalens högskola i Eskilstuna för att avsluta projektet Genväg Sörmland. Finansminister Anders Borg talade om hur viktigt det är med jämställdhet för att få en bra ekonomisk tillväxt och alla andra som var där var alla överens om hur viktigt det är med både jämställdhet och mångfald för att kunna konkurrera på marknaden, inte minst om arbetskraft.

På Länsförsäkringar Sörmland har man tittat på just den biten - hur får vi mer personal med utländsk bakgrund.

– Det har varit svårt att få bland annat människor med annan etisk bakgrund att söka på våra annonser, så vi har fått titta över hur vi uttrycker oss och om vi ska ha en alternativ rekryteringsgång, säger Greta Lundh, vd på Länsförsäkringar Sörmland.

Ingela Martinsgård
ingela.martinsgard@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista