Dåliga rutiner kan vara orsak till upphittad fot

Det kan vara brister i sjukhusens rutiner som ligger bakom att en fot hittats på Berendsens tvätteri i Eskilstuna, det mesta av tvätten där, kommer från olika vårdinrättningar.
Än så länge är det oklart var foten kommer ifrån, men Möjligheten finns alltså att den kan ha följt med från något av de fem landsting som skickar sin tvätt till Berendsens tvätteri i Eskilstuna. Det betyder att foten kan komma ifrån Örebro, Västmanland, Sörmland, uppland eller dalarna. Eller från Karolinska sjukhuset i Stockholm. Men det är inte säkert, för polisen utesluter idag inte att det kan ligga ett brott bakom och därför har foten som är prydd med nagellack skickats till rättsläare för att undersökas. Det man då vill se är om den är amputerad. Det är inte helt ovanligt att det kommer med föremål från sjukhusen till tvätterierna, det kan handla om Kanyler, pennor, eller andra personliga tillhörigheter.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista