Ökat intresse för ekologisk mat

Intresset för lokalproducerad och ekologisk mat ökar i Sörmland. Det menar i alla fall lammproducenten Hans Naess från Flen, som även jobbar som konsult med småskalig matproduktion.

Hans Naess har märkt en större efterfrågan efter ekologiska lamm, både från restauranger, butiker och från kommunala skolor.

– Intresset för ekologisk mat och lokalproducerad mat ökar lavinartat. Jag har inte varit med om en trend som är så stark som den här.

Han ser inte bara ett intresse för ekologisk mat hos konsumenterna, utan även att det finns utrymme för många fler ekologiska matproducenter.

– Vi ser att fler och fler kommer att börja odla ekologiskt. Det finns många positiva signaler nu och konsumenterna bli mer och mer positiva.

Nina Mittjas
nina.mittjas@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista