Personal och gäster på härbärget protesterar

Känslorna är upprörda efter torsdagens kommunfullmäktigemöte i Eskilstuna eftersom anställda på härbärget menar att politikerna inte vet vad de talar om och att de har felaktiga uppgifter.

Robban är en av gästerna på härbärget i Eskilstuna. Han har sovit där många gånger. Ibland kan det vara lite stökigt men det går bra och är viktigt, säger han.

Politikerna i kommunfullmäktige diskuterade igår härbärgets framtid och socialdemokraten Sarita Hotti menade att ett lågtröskelboende kan ersätta härbärget och att idag så är det bara två - tre nattgäster på härbärget och andra bara kommer dit för att äta gratis gröt.

Men det är uttalanden som fått personal och gäster på härbärget att gå i taket.

– Hon vet inte vad hon pratar om, i genomsnitt är det sju nattgäster här och huset är fullt på förmiddagarna säger personal och nattgäster på härbärget.

Sarita Hotti säger att beslut om extra pengar till härbärget ska tas i december och att utredningen om ett lågtröskelboende som kan ersätta härbärget inte är klar ännu men hon är också kritisk till härbärgen.

Christina Andersson som är centerpolitiker var också med på fullmäktigemötet på torsdagen och hon tycker att det är bra att kommunen utreder ett eget boende.

Jonas Carnesten
jonas.carnesten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".