Ekonomiska problem på Mdh

Flera institutioner på Mälardalens högskola brottas med ekonomiska problem. Men medan de flesta av dem verkar kunna reda ut sina ekonomiska bekymmer så är problemen mer eller mindre kroniska på Institutionen för Biologi- och kemiteknik.
I en skrivelse till högskolestyrelsen slår ekonomichefen Björn Magnusson larm om den dåliga ekonomin på Institutionen för Biologi- och kemiteknik. Dyra lokaler och kostsam laboratorieutrustning är ett par av förklaringarna till att Institutionen för biologi och kemiteknik dragit på sig ett sammanlagt underskott på 11 miljoner kronor. Men så sent som i höstas sa högskolestyrelsen att centrala medel kan täcka det gamla underskottet om institutionen vänder trenden. Men att nå det målet kan bli svårt, enligt Björn Magnusson. Pär Kårsnäs, chef för institutionen för Biologi- och Kemiteknik, förklarar underskotten bland annat med att utbildningen är populär och att man utbildar fler elever än man får pengar för.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".