Gnesta startar eget ungdomsboende

Gnesta kommun ska starta ett eget ungdomsboende. Politikerna har bestämt sig för att mer av boendeverksamheten ska ske inom kommunen och i vinter ska ungdomshemmet stå färdigt för inflyttning. 

– Det är en villa med egen trädgård och med plats för fyra ungdomar plus en jourplats, säger verksamhetschefen Helena Broberg.  

Susanne Sandlund är socialchef i Gnesta och hon menar att det är viktigt att ungdomar som har varit eller ska bli placerade får en bra chans på sin hemort.  

Att en så pass liten kommun som Gnesta startar ett eget ungdomsboende är ganska ovanligt, men politikerna i Gnesta har som ett led i att spara pengar bestämt att så mycket som möjligt av sån här verksamhet ska ske inom kommunen.

Susanne Sandlund påpekar dock att de ungdomar som har en så pass besvärlig situation att de inte mår bra av att vara i sin hemort även i fortsättningen ska placeras i familjehem eller boenden på andra orter.

Malin Marcko
malin.marcko@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".