Allt fler företag med IdéLab

Allt fler elever och personal på Mälardalens högskola väljer att starta företag med hjälp av IdéLab. Verksamhetsidén är att öka företagsamheten på skolan. Sedan starten för nästan 10 år sedan, har IdéLab genererat fler än 200 företag, och i år kommer man att slå rekord.

Annika Löfgren som är projektledare för IdéLab berättar att tanken med verksamheten är att öka företagsamheten bland elever, lärare och forskare genom att lära ut hela resan, från idé till företag.

De erbjuder bland annat något som de kallar förgroddsprocessen. I den ingår fyra steg. Man jobbar med sin vision, sin affärsidé, man definierar sin målgrupp och till sist skriver man en handlingsplan.

Intresset för att starta företag ökar hela tiden. I år kommer man att slå rekord i antal nya företag på Mälardalens högskola. Annika Löfgren tror att det stora antalet nystartade företag har en stor betydelse för regionen.

Nina Mittjas
nina.mittjas@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".