Pascal Simpson kritiserar IFK Eskilstuna

IFK Eskilstunas a-lagstränare Pascal Simpson, riktar mycket hård kritik mot klubbledningen. Simpson har varit tränare i IFK i ett år, men på grund av klubbens dåliga ekonomi förlängs inte hans kontrakt, inför nästa år. IFK Eskilstuna ställer in betalningarna idag, och påbörjar ett saneringsprogram.

Men Pascal Simpson är besviken på hur hans sak har skötts.

– Jag satt för tre veckor sedan i ett möte med sportchefen och vi diskuterade framtiden och då fick jag inga signaler på att jag inte skulle få vara kvar, att ekonomin var som den var. Men hade någon sagt det hade man varit förberedd på det och man kanske hade kunnat dra sitt strå till stacken. Det har inte skötts på ett bra och proffsigt sätt. Sportsligt har IFK stora möjligheter, men nu blir det ju tuffare med tanke på situationen.

Pascal tog över tränarsysslan för a-laget förra året efter att Lars Zetterlund hoppat av. Han har tidigare varit fotbollsproffs, spelat i AIK och varit landslagsspelare.

Percy Hagberg som är sportchef i IFK Eskilstuna säger att Simpson fick frågan om att minska sin arbetstid, men att han inte velat det, eftersom han ville satsa hundra procent.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".