Arbetssökarmässa i Eskilstuna

Bristen på arbetskraft i Sörmland är stor. Industrin, vården och byggsektorn är exempel på branscher som behöver mer personal. Under tisdagen hölls en rekryteringsmässa, där över 100 företag mötte folk som var ute efter jobb. Mässan arrangeras av arbetsförmedlingen tillsammans med Eskilstuna och Västerås kommun.

Intresset för rekryteringsmässan är stort bland både företag och arbetssökande. Mässan arrangeras för tredje året i rad och i år är rekryteringsbehovet är stort inom en rad olika branscher. Ett av företagen som ställer ut är IndustriSupport Värmland som rekryterar personal till industrin.

Även inom försäljning, data, ekonomi och vården finns det ett behov av personal. Margareta Angbom är regional verksamhetschef på Attendo Care som är en privat vårdgivare och hon säger att rekryteringsbehovet är jättestort.

750 lediga tjänster sammanlagt finns tillgängliga på mässan i Västerås och Eskilstuna.

Nina Mittjas
nina.mittjas@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".