Mordbrännare kan ha fastnat på bild

Tio personer finns med på bilder från övervakningskameror omkring Fristadstorget i Eskilstuna mellan klockan 03 och 04 natten mot måndag, då restaurang Ming Palace brann ner i en anlagd brand.

Svante Melin är chef på länskriminalen i Sörmland och han säger nu att polisen vill komma i kontakt med de personer, som visades i området den aktuella natten.

– Det kan vara så att gärningsmannen eller gärningsmännen finns med på de kamerabilder vi nu håller på att granska, säger Svante Melin.

Han vill inte närmare gå in på vad det är för bilder och vad som händer på dem, men han poängterar att ingen av de kameror som tagit bilder är riktad direkt mot restaurang Ming Palace.

– Anledningen till att vi vill att de människor som finns på bilderna hör av sig till oss är vi vill kunna kontrollera varför de var där och på så sätt också avföra dem från listan, säger Svante Melin, chef på länskriminalen i Sörmland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".