Motståndet växer mot nazismen

På den lilla orten Tystberga utanför Nyköping, växer motståndet mot det nazistiska nätverket Info 14:s etablering där. Skolan har haft en central roll i motståndet med diskussionskväll för föräldrar och lärare och en föräldrarförening håller nu på att bildas.

Efter nazistfesten i Tystberga i slutet av augusti gick det inte längre att blunda för det som de flesta ändå nånstans visste  - att den lilla orten blivit tillhåll för anhängare till den nazistiska organisationen Info 14.

Personer som redan visat vad de går för bland annat genom att trakassera gästande handbollslag och invandrarungdomar från Nyköping som spelar med i ortens fotbollslag. Info 14 har också då och då tapetserat orten med sina klistermärken.

Rebecka Båvik räknar med att föräldraföreningen ska ha en verksamhet igång före årsskiftet och det kan bland annat då handla om föräldrar som nattvandrar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".