Väntad förlust för Eskilstuna basketdamer

Det blev en väntad förlust för Eskilstunas Baskettjejer när Solna besökte Sporthallen för match i damligan i torsdagskväll. Solna vann med 58-89 (11-22, 17-25, 13-19, 17-21). Kimona Boussard i Eskilstuna Basket säger att hon inte heller hade räknat med några poäng.

– Vad ska vi göra, vi vet att det är ett lag som är grymt bra och att vi kommer att få stryk av dem, säger Kimona Boussard, som stod för nio poäng när Solna besegrade Eskilstuna med 89-60.

Mirenda Wilsson poängbäst i Eskilstuna Basket med 19 poäng. Övriga målgörare i Eskilstuna Basket var Emma Gunnarsson 10, Marie Åström 7, Kelsey Blair 7, Jenny Andersson 4 och Linda Jonsson 2.

I Solna Vikoings finns sex landslagstjejer från olika länder, något som Eskilstunadamerna inte kan rå på ännu, med sitt orutinerade lag.

Målgörare för Solna var Anna Höglund 18, Michaela Livijn 17, Jurgita Kausaite 13, Maria Näsström 10, Christy Bacon 10, Emma Linden 9, Helena Klackenberg 6, Elisabeth Egnell 4 och Karolina Mindell-Kidanu 2.

Drygt 250 personer såg matchen.

Tord Juszczak
tord.juszczak@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".