Nyköping Hockey sparkar tre kanslister

Tre anställda på kansliet har sagts upp och inga nya spelare är på väg in. Ekonomin ska saneras och det sportsliga ska rättas till genom att stötta de tränare och de spelare som finns i klubben.
Det är den vägen styrelsen valt för att ta Nyköping Hockey genom krisen.

Det här vägvalet har gjort att två styrelseledamöter och en suppleant valt att hoppa av sina uppdrag. De avhoppade är ledamöterna Peter Persson och Mats Andersson och suppleanten Tony Vestman. Den senare arbetade i sportgruppen tillsammans med Peter Persson med att rekrytera spelare och tränare bland annat.

Styrelsen valde att upplösa sportgruppen och i stället fördela deras arbetsuppgifter på hela styrelsen varför de tre valde att hoppa av.

När det gäller den sportsliga krisen - Nyköping Hockey ligger näst sist i tabellen efter en ny förlust på fredagen, den här gången hemma mot Björklöven, som vann med 2-0 - väljer klubben att stötta spelarna och deras ledare i stället för att jaga förstärkningar.

– Vi fortsätter i stället med att stärka vår ekonomi. Vi har snart arbetat in hela undeskottet på tre miljoner kronor, säger ordförande Göran Forssberg.

Han är inte alls orolig för att klubben ska ramla ur hockeyallsvenskan.

– Vi spelar bra ishockey och har haft en hel del otur i matcherna. Det gäller att få spelare och ledare att förstå detta och det ska vi hjälpa till med och ge dem det stöd som krävs, säger Göran Forssberg.

Reino Helin
reino.helin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".