Ökad vinst för Ryanair

Flygbolaget Ryanair, som flyger från Skavsta flygplats i Nyköping, redovisar en vinst efter skatt på nästan 2,5 miljarder kronor, för perioden juli-september. Ryanair fortsätter att växa snabbt, säger Wilhelm Hamilton som är bolagets Nordeuropachef.

I Ryanairs kvartalsrapport går det se att flygbranschen lever under hård prispress och ökade kostnader. Flygplatskostnaderna och bränslepriset har gått upp, samtidigt som intäkterna räknat per passagerarkilometer minskade något under kvartalet.  

Men Ryanair lyckades ändå kraftigt förbättra vinsten för perioden juli, augusti och september. Förra året var resultatet för den perioden motsvarande två miljarder kronor - nu steg resultatet till 2,5 miljarder. 

Och förklaringen bakom det här är en ökning av antalet passagerare med 20 procent vilket inneburit att intäkterna totalt sätt ökat kraftigt - och det syns i ett förbättrat resultat.

Sören Granath
soren.granath@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".